Wat zijn de voordelen van meer openheid over provisie?

Je kunt in één oogopslag en voordat je het product afsluit, zien wat de adviseur krijgt voor het advies. Een aantal tips:
•Vergelijk de provisie met die van een andere tussenpersoon en onderhandel erover. Meer informatie over de hoogte van provisies vind je ook op internet. Maar kijk niet alléén naar de verschillen in provisie. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het advies en het financiële product dat je krijgt aangeboden.
•Probeer kritisch te zijn. Wat doet je tussenpersoon precies voor het geld? Kan het iets minder? Kun je zelf informatie inwinnen en daarmee korting krijgen?
•Vraag ook naar de provisie die hij ontvangt voor andere producten (dus geen complexe producten of hypotheken). Hij is niet verplicht je dit te vertellen, maar als hij het wel doet, geeft dat je ook inzicht.

Provisieloos verzekeren of een hypotheek afsluiten zonder provisie te betalen is natuurlijk goedkoper! Het aanbod is er, u hoeft alleen nog maar te vergelijken en een keuze te maken.

Meer weten of uw offerte vergelijken met een offerte zonder provisie? Bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief), gebruik het contactformulier.


Vragen over provisie